Historie

Historien om CADA Truemax

TRUEMAX Academy blev grundlagt i 1998 af de tre brødre Mohannad, Maytham og Moayad Fahmi. Synergien mellem deres forskellige baggrunde inden for henholdsvis arkitektur, elektronik og 3D-animation skulle vise sig at være perfekt til at etablere en uddannelsesramme specialiseret i 3D til visuel FX, animation og spil. I 2021 ændrede akademiet sit navn til Copenhagen Academy of Digital Arts – Truemax, forkortet CADA Truemax.

Med etableringen af Truemax Academy blev der indført et nyt uddannelsesniveau inden for 3D-computergrafik i Danmark, hvilket gør det muligt for industrien at rekruttere kandidater med en praktisk og professionel uddannelse. Det er den samme grundlæggende filosofi og det stærke fokus på at levere en uddannelse af høj kvalitet, der er den røde tråd fra den tidlige start og frem til i dag.

Fra starten med korte kurser blev fokus hurtigt flyttet til en gradvist mere standardiseret uddannelse, som i 2009 blev godkendt til Statens Uddannelsesstøtte (SU) af ministeriet, og i 2021 blev vurderet af Den Danske Akkrediteringsinstitution som niveau 6, svarende til samme niveau som bachelor og professionsbachelor.

CADA Truemax bestræber sig løbende på at tilbyde en uddannelse, der er af den højest mulige kvalitet. Dette sker gennem tætte relationer til branchen i vores branche-rådgivningspanel og faglige udvalg samt vores tætte relationer til andre nationale og internationale uddannelsesinstitutioner, såsom Den Danske Filmskole, DADIU, Den Norske Filmskole, Abertay University University of Zagreb.

Vores tætte relation til branchen sikrer også, at vi kan tilbyde vores studerende de bedste instruktører og lærere, specialister og kreative guruer, som er – og skal være – på forkant med udviklingen. Gæsteforelæsere omfatter nogle af verdens bedste 3D-kunstnere og eksperter fra nationale og internationale produktionsvirksomheder.